Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.01.18

A wuhani laboratórium és az emberi agymanipulációk kapcsolata

 

A Massachusettsi Műszaki Intézet professzorát azzal vádolják, hogy tiltott munkát végzett a kínai kormány érdekében, miközben dollártámogatást kapott tőlük nanotechnológiai kutatásaiért.
kina1.png
Az 56 éves Gang Chent szövetségi ügynököt letartóztatták cambridge-i otthonában.
Chen nem nyilvános szerződéseket kötött és kapcsolatokat ápolt kínai szervezetekkel, többek között a kínai kormány „tengerentúli szakértőjeként” is eljárt a Kínai Népköztársaság New York-i konzulátusi irodájának kérésére - közölték a hatóságok. E szerepek közül sok „kifejezetten a KNK tudományos és technológiai céljainak előmozdítására irányult” - állították a hatóságok a bírósági dokumentumokban.
Chen nem hozta nyilvánosságra kapcsolatait Kínával, amint azt a szövetségi szabályzati rendszerek előírják. Kutatócsoportjával mintegy 29 millió dollár külföldi támogatást kapott, miközben 19 millió dollár támogatást az amerikai szövetségi ügynökségektől is folyamatosan, a 2013. óta az MIT-nél végzett munkájáért.
____________
Egy éve a szövetségi hatóságok lelepleztek már egy másik nanotechnológiai szakértőt, Charles M. Liebert.
kina2.png
A Harvard professzorát, aki egyben az egyetem kémiai tanszékének elnöke is volt, tavaly januárban azzal vádolták, hogy hazudik a kínai
___"Ezer tehetség" - tervhez___
fűződő kapcsolatairól. Ez az a program, amelynek célja a külföldi technológiában dolgozó kutatók Kínába csábítása.
Charles M. Lieber, a nanotudomány úttörője még 2013-ban ellátogatott a kínai Wuhani Műszaki Egyetemre, hogy többekkel megünnepelje egy laboratórium megalapítását.
Dr. Lieberre - akinek kutatásait Elon Musk (!!) nagyra törő, az emberi agy nanotechnológiával történő feltöltését célzó tervének előfutáraként emlegették -, potenciális Nobel-díjasként tekintettek.
Musk 100 millió dollárt fektetett be saját pénzéből, és további 58 millió dollárt gyűjtött a Neuralink számára, amelynek jelenleg 90 alkalmazottja van. A vállalat az agy-gép interfészeit kutatja.
 
 
A Musk által elnevezett „rugalmas szálak” nagyobb mennyiségű adatátvitelt jelenthetnek - olvasható a Musk & Neuralink című könyvében.
A rendszer tömbönként 3072 elektródot tartalmazhat 96 szálon elosztva. A szálak szélessége 4-6 μm, ami lényegesen vékonyabbá teszi őket, mint az emberi haj.
A szálak fejlesztése mellett a Neuralink másik nagy álma egy olyan gép, amely automatikusan beágyazza őket.
Miért érdekli ezt az amerikai hadsereget - vagy Kínát?
 
kina7.jpg
A robotika, a mesterséges intelligencia (AI) és a nanotechnológia az élen jár a fegyverkutatásbani programokban.
 
kina4.jpg
Robert P. Ashley, a Védelmi Hírszerző Ügynökség (DIA) igazgatója figyelmeztette a világot, hogy Kína „egyesíti a mesterséges intelligenciát az emberekkel”, a nanotechnológiát használva összekötő hídként. A DIA ezt a háborút a jövőnk legfőbb aggodalmának tekinti.
 
A nanotechnológia segítségével az agy gépekhez és érzékelőkhöz kapcsolható, gyökerei évtizedekre nyúlnak vissza, amikor kábítószerek és pszichológiai technikák használatát alkalmazták az emberi agy manipulálására.
Borzalmas kísérleteket hajtott végre a náci Németország is a koncentrációs táborok foglyain.
Japán ugyanezt tette a hírhedt vegyi és biológiai fegyverekkel, a 731-es egység (https://hu.wikipedia.org/wiki/731-es_alakulat) néven, amelyben kísérleteket folytatott rabokkal.
A második világháború végén, a Paperclip hadművelet (https://hu.wikipedia.org/wiki/Gemkapocs_m%C5%B1velet)
alatt a CIA és a Védelmi Minisztérium visszahozta az Egyesült Államokba a náci tudósokat is, köztük sokakat, akik koncentrációs tábori rabokon végeztek kísérleteket.
Az egyik, BG ( Generalarzt) Walter Paul Emil Schreiber
(https://ww2db.com/person_bio.php?person_id=856) a náci Wehrmachtban és az SS-ben szolgált, ahol részt vett a dachaui embervizsgálatok eredményeinek értékelésében. Miután az Egyesült Államokban dolgozott, a texasi Randolph Légierő Bázis Légierő Orvostudományi Karára került. Amikor az újságírók leleplezték a hátterét, az amerikai légierő katonarepülővel mentette ki őt és családját az országból Argentínába, ahol sok más volt náci is tevékenykedett, köztük Josef Mengele gyilkos-orvos.
______________
Eközben a CIA folytatta az emberekkel folytatott kísérleteket, mind pszichológiai technikákat, mind pszichotrop gyógyszereket használva további huszonkét éven át (1953–1975), amikor az agykutatási tevékenység nyilvánvalóan leállt az egyházi bizottság - hivatalosan a Szenátus Kormányzati Tanulmányi Szenátusának meghallgatása - után.
Vajon az ember-gép interfész, a nanotechnológia, a robotika és az AI helyettesítette-e a korábbi, kábítószerrel végzett kísérleteket az elme irányítására? Lehetetlen megmondani, de nyilvánvaló, hogy az Egyesült Államok úgy véli, hogy Kína ezt a technológiát keresi katonai felhasználásra.
__________________
Az esetek az Amerikai Igazságügyi Minisztérium vádemelésének részei az amerikai egyetemek kutatói ellen, akiket azzal vádolnak, hogy eltitkolták szakmai kapcsolataikat a kínai intézményekkel.
Az Egyesült Államokban dolgozó
___akadémikusok tucatjait vádolják___
azzal, hogy nem tették közzé a kínai egyetemektől kapott kutatási támogatásokat.
 
kina8.png
 

kina3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Isten, angyalok, emberek