Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.03.28

Minden időben vértanú

 

 

Az a jó bibliafordítás, amelyik megszüntetni a távolságtartást Isten és ember között, azaz közvetlenné teszi Isten Igéjét. Az, amelyik nem liturgiákra és tudálékosságra sarkallja az emberiséget, hanem bemutatja Isten kinyújtott karját, Személyének erejét.

Az Istennel való kapcsolatunknak azért is kell tiszteletteljesnek lennie, mert Ő pontosan azért jött el értünk, hogy kapcsulatunk Vele közvetlenné válhasson.
Mert mit ér az a barát, aki kifizeti értünk a váltságdíjat, utána pedig magunkra hagy bennünket??? Isten Fia azonban Pásztor.
Az egyedüli jó. 
Hűséges.


Ezt szeretné-akarja-vágyja tőlünk is: 
bensőséges kapcsolatot velünk, 
hűséget az embertársaink felé.

 


Ő a __lelkét__  áldozta értünk, s amikor ennek a kijelentésnek a súlyát felfogjuk a Vele töltött időnkben, tudjuk, értjük, hogy mi is ezzel tartozunk neki. A mindenen áthatoló, minden akadályt legyőző, legszorosabb és legerősebb szerelmi kapcsolat sem ér fel azzal a ragaszkodással, mint amit az Istennel való közösségben megtapasztalhatunk már itt a Földön! Amikor semmi és senki nem állhat útjában elhatározásunknak:
odaadni önmagunkat, saját vágyainkat, saját terveinket, saját elképzeléseinket, saját ötleteinket, a gondolatainkat, az érzéseinket, a vágyainkat, a cselekedeteinket, a mindennapjainkat, házunkat, hangunkat, értéktárgyainkat, amelyek csak nekünk értékesek, mert nincsen értékesebb semmi ezen a Földön, mint az Istennel való közvetlen kapcsolatunk.

 

Csak ebben a kapcsolattartásban értjük meg az Igét igazán, vehetjük fel a versenyt a világ kínálta értékekkel, és csakis ebben a kapcsolatban teljesedhetünk ki minden tekintetben.

 

Hogyan lehetünk kapcsolatban Istennel? 
Hogyan teljesedhet ki a vele való kapcsolattartásunk? 
Mi az, amivel javíthatunk az Isten Fiával való kapcsolatunkon?
A válasz mindig egyszerű.
A válasz mindig ott van Isten Igéjében.

A Messiás Jézus azt mondta, hogy aki igazán szereti Őt, Istent, az megtartja az Ő parancsolatait. Azt is hozzátette, hogy az Ő parancsolatait nem nehezek. 
És mivel Jézus maga az Igazság, ezért teljesen biztosak lehetünk abban, hogy amit kimondott, az úgy is van:

                                       Isten parancsolatai nem nehezek.

 

Amikor már abban a kiváltságos helyzetben vagyunk, hogy tiszta szívvel tudunk Eléje menni, ebből kifolyólag tiszta kezeket tudunk felemelni, és neki adni minden hálát és köszönetet és elismerést, amikor belátjuk, hogy emberi mivoltunkban, földi porsátrunkban, emberi természetünkben börtönbe zárt lelkek vagyunk, amikor megértjük ezt, akkor dicsőül meg Isten Fia az életünkben. Cselekvésre sarkall, aktívvá, adakozóvá, irgalmassá tesz minket.

 

            Mert amit az embernek leginkább kell kívánnia, az irgalmasság az.

 

Itt értjük meg azt is, hogy a Vele való kapcsolattartásra nem Neki van szüksége, hanem 100 %-ban nekünk. 

 

Amikor Isten letekintett a megváltás előtt az emberi létre, és úgy döntött, hogy a hibátlan Mennyek Királyságát ott hagyja ÉRTÜNK, hogy bevégezze a megváltás munkáját ÉRTÜNK, lehetőséget adott NEKÜNK a választásra.
Mondhatta volna azt is, hogy köszöni szépen, inkább nem kér ebből a földi nyomorúságból. Végtére is senki nem kényszerítette... Mondhatta volna, hogy a fájdalom- és sírásmentes örökkévaló tökéletességet nem hagyja el arra a 40 évre sem, beleértve a kínzó kereszthalált... De minket választott mégis. Téged, engem, a szeretteinket - és az ellenségeinket. Azokat is, akik árulók voltak, gyilkosok és bűnözők. Minden bűnös embernek fel akarta ajánlani az utolsó lehetőséget a visszatérésre, az örök életbe, ahol eltöröl minden könnyet, hiányt, szenvedést.
A Pokol nem az ember természetes tartózkodási helye - de létezik. 

 

 


33.jpg

 

 

 

 

A bűnös ember a börtönbe zártsága miatt, a kalitkája miatt nem képes megérteni Isten gondolatait, amelyek mindig magasabbak az emberi gondolatoknál. 
 

 

 

 

Egy apa, egy JÓ apa, és egy JÓ anya mindig átfogóbban látja, hogy gyermekének mire van szüksége, mint maga a gyermek.
Egy gyermeknek szüksége van védőoltásra, egészséges ételekre, szeretetre. Az oltás fájdalmas, az egészséges ételek nem olyan csábítóak mint a csokoládé, szeretetet pedig csak azt tud adni, aki maga is csordultig van szeretettel.

A gyermeket tehát tanítanunk kell.
 

Isten pedig önmagát adta értünk, hogy mindig tanulhassunk. 
Az Ő közelségében sok mindent megértünk, amit máskülönben sohasem.
Ahogy egyik ember formája a másikat, amikor közeli kapcsolatban vannak, úgy formál Isten is minket, mint agyagot, amikor az ő közelségében vagyunk.
Őrizzük hát meg magunkban ezt a képességünket! Keressük Isten arcát!


22.jpgSemmire sincs nagyobb szükségünk ezekben az emberpróbáló időkben, mint hogy az Ő arcát keressük, és hagyjuk Neki, hogy a szívünket úgy formálja át, ahogy Neki tetszik: hogy kitartóbbak lehessünk, hogy szerethessünk, hogy józanok maradhassunk, mert csak az Ő Szellemével való betöltekezéskor lakhatunk jól, mert ez a világ soha nem fogja megelégíteni a mi szívünket.
 

 

 

 

Ne legyünk hát konokul makacsok és kemény szívűek! 33v.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Mert egyetlen emberi szív sem születik úgy, hogy kompatibilis a világgal - ezért is mondja Isten Igéje nekünk azt, hogy ne szeressük a világot.
Egyetlen emberi szív sem kompatibilis születéskor az azonos nemből való szívvel, sem testtel, ezért mondja Isten igéje azt, hogy az ember = 1 férfi + 1 nő.
Ebből tehát azt vonhatjuk le tanulságképpen, hogy

 

az emberi szív formálható: azt szereti meg, amit megszerettetünk vele.

 

Ha a napi hírek helyett a mindig aktuális Bibliát kezdjük el olvasni a nap elején, és ezzel is zárjuk a napunkat, a Bibliát fogjuk megszeretni, és arra fogunk vágyni.
Ha csokoládéval tömjük a gyermekeinket, szinte biztos, hogy az egészséges zöldséget és gyümölcsöt a gyerek örök életében el fogja utasítani, de legalábbis nagyon nehezen lesz rávehető a józan gondolkodásra.
Nevelnünk kell önmagunkat is! Egy 70 éves emberi szív is nevelhető, 
egy 70 éves bűnösnek is újjá kell születnie! 
A világ csábítása sem korhoz kötött. Neveljük hát szívünket!

 

Minden ember szereti a zenét.
Azt mondják, ahol nincsenek szavak, ott a zene nyelve segít. És ez így is van.
Istennel való kapcsolatunk javításának másik sarkalatos pontja, hogy szóljon bennünk dalként zsoltár, szóljon a dicséret, a gospel. Ebben a fajta zenében a szívnek könnyebb dolga van, felszabadul, mert szívünket nem lehet karanténba zárni.
Sőt! A hangos dicséret éneklése feloldja a láncokat, leszakítja azokat, s az Istennek való ének és hálaadás a szent angyalok fülének is ismerős!

 

A dicséret vonzza a Mennyet.

 

A dicséret a Mennyel való kompatibilitás.
Hasonló hasonlót vonz: szent a szentet.
A dicséret átformál.

 

44.jpg


Amikor Isten Szent Szellemével csordultig leszel, és már eléred azt a pillanatot, amikor megszólalni sem tudsz, az az imádás. Ez az igazi… Amikor az ember bekerül Isten jelenlétébe… Hihetetlen, mekkora kegyelem...!
Amikor kicsordul belőlünk a hálaadás, a köszönet, akkor Isten átformál minket, és egészen más emberré leszünk.

 

 

                       „Dicsérjük hát a mennyei Atyát
                         Az egyszülött Fiút

                        Ahogy téged szemlélünk Urunk
                        Minden újjá lesz bennünk...“

 

 

 

 

55v.png


"Mert csak egy egy közvetítő van Isten emberek között, Fia, a Messiás Jézus, aki LELKÉT  áldozta minden emberért és erre a bizonyítékra a megfelelő időben került sor."
(héberből fordítva)

"...Jézus Krisztus minden korban VÉRTANÚ."
(görögben)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ismételten felhívjuk minden kedves Olvasónk figyelmét, hogy saját érdekében ne kattintson az oldalon reklámozott vallásos és / vagy okkult cikkekre!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete A végső visszaszámlálás...The final countdown...