Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.02.26

Az asszonyok kedvence?

anya--2-.jpg

56d0a3a9-701d-40f7-935b-a5b4831425ae.jpeg

48cf06a3-4c8f-4f89-b714-41f25e6efecc.jpeg154ec72a-9b70-4bf1-87bd-87205627c521.jpeg31d84eaa-4ec7-4f75-a2fb-06e6a283d385.jpeg
 
Sokunkat foglalkoztatja manapság a Dániel próféta könyvének 11. fejezetében leírt északi királyság és annak királya, aki csellel szerzi meg a hatalmat és szövetséget köt sokakkal, pedig csak kevesen támogatják.
Olyan hatalma van tehát, amely természetfeletti, nem emberektől választott és nem emberi támogatással létezik.
Ez a "király" az Ige szerint remekül kihasználja a káoszt, amelyet az előtte uralkodók hagytak, s ezt alattomos, hízelgő és hazug természetével éri el.
 

daniel--a-med-darius-kiraly-uralkodasanak.png

daniel-2--a-med-darius.png

 
Van itt azonban egy dolog, amellyel kapcsolatban nem hallottunk még egységes állásfoglalást. A rendelkezésre álló legnépszerűbb magyar fordítások is más és más szót használnak a Dániel 11,37a-ban: kedvencnek, bálványnak, imádat tárgyának fordítják, s a magyarázók ebből azt a következtetést vonják le, hogy az antimessiás homoszexuális lesz. Természetesen ez nem kizárt, azonban az Ige alapján nem is állítható egyértelműen.
Mert ugyanis, amennyiben az eredeti héber szövegből indulunk ki, ott csupán az áll, hogy ez a törtető személy azzal sem foglalkozik, amire a nők áhitoznak, vágynak.
Amennyiben megkérdezünk néhány hölgyet, hogy mit szeretnének az életük során leginkább elérni, döntő többségük biztosan megemlíti a gyermekáldást. Egyszerűen beléjük van "kódolva". Vágynak rá. Egy közismert világi közmondás szerint a nők két dologért képesek mindenre: hogy legyen gyermekük, s hogy ne legyen - s ez nagyon kifejezően tükrözi a lényeget.
Igaz azonban, hogy a teológusok ennek az Igének a boncolásakor még nem kérdezték meg egyiküket sem. Pedig az IGAZI Messiás fontosnak tartotta a nőket - ha csupán arra gondolunk, kik voltak az első szemtanúi feltámadásának...

Az antimessiást ez a kérdés egyáltalán nem foglalkoztatja. Nem óhajt a nők kedvében járni azzal, hogy gyermekáldásról gondolkodik számukra - akár személyes életében, akár hatalmi szinten meghozott átfogóbb területen, azaz birodalmi szinten, "országosan".
Csak a hatalom érdekli, mert nem lát mást a Messiásban sem, mint egy vetélytársat, akit szeretne eltiporni, negligálni, kitörölni az emberi emlékezetből.
Az antimessiás egyetlen célja a most-és-mindörökké-hatalom. Hatalomvágya hajtja, magának akar mindent, amivel ezt elérheti: totális hatalmat és kontrollt. Embertelen, gépagyú, fém/kőszívű - s mint ilyen,
utódon sem gondolkodik.
Örök és totális HATALMAT akat egyesegyedül CSAK MAGÁNAK.
Ezért nem érdekli sem a múltja, sem az ősei, sem a következő generáció, az utódok, semmi és senki. Örök egomániás és kielégíthetetlen a hataloméhsége. Maga alá akar mindent és mindenkit rendelni, képes ezért bárkit eltiporni, s a jövő nemzedékét is varázslással akarja magához édesgetni, de sohasem azzal a vággyal, hogy totális hatalmát bárkivel is valaha megossza.
ESZÉBE SEM JUT AZ UTÓDLÁS.
Önző kegyetlensége miatt (is) hívja az Ige pusztító utálatosságnak.
Találó megfogalmazás.
 
Ezért nem okoz gondot az utolsó idők korszellemének szolgáló emberek számára a gyermekgyilkosságok hatalmi szintű engedélyezése, a pedofília, valamint a bibliai házasságok félretolása és bohózattal egyenértékű leutánzása sem.
 
Mindezek értelmében tehát minden Igét szerető ember életének sarkalatos kérdése, hogyan áll ezekhez a vízválasztó témákhoz. Itt sem lehet ugyanis két urat egy időben szolgálni. Aki pedig kompromisszumot akar kötni a korszellemmel, elbukik.
 
 
 
 
 
 
 
 

anya2--2-.jpg