Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.11.16

Megbotránkozol vagy hűséges maradsz?

vihar1.jpg
 
 
Az ellenség egyik eszköze az utolsó időkben a megbotránkoztatás.
Akár okkal, akár ok nélkül történik, a gonoszt csupán az hajtja, hogy
a felháborodást keltő dolgok, megbotránkoztatások következtében a hívők - megmakacsolva magukat -, elszakadjanak szeretteiktől, hittestvéreiktől, ezzel elárulva egymást.
Megbocsátás nélkül, ítélkezőn, kemény szívvel ez könnyen bekövetkezhet..
 
A hűség folyamatos kitartás és bizalom Istenben.
Biztos tudat, meggyőződés, hogy Ő nem hagy el, s ezért képes vagyok kitartani embertársam mellett - hordozni az ő terhét, ezzel segítve támogatni őt. A hűség Isten tulajdonsága, amelyet nekünk, embereknek adott, hívőknek ajándékozott, akik szeretjük Őt.
 
A hűség mennyei erő és hatalom.
 
Isten iránti elkötelezettségünk abban mutatkozik meg, mennyire vagyunk képesek a hűségre azok felé, akiket Neki köszönhetünk az életünkben.
Mert aki azt mondja, hogy szereti Istent, annak tudnia kell szeretnie az embereket is.

Hűségesenek lenni nem flörtölés, hanem biztos meggyőződés, amely által határozottan tudjuk, mit kell cselekednünk, miért és kiért van felelősség a vállunkon, és minden nap látjuk a célt, amelynek érdekében ezt tesszük.
A felelősséget ezért nem ledobni akarjuk magunkról, hanem bevállaljuk az örökélet érdekében.
Földi cselekedeteink befektetések.
A terhet azért visszük tovább akár lelkileg, akár imában, akár fizikailag, akár anyagiakban, mert tudjuk, Kitől kaptuk, tudjuk, Kinek szolgálunk vele.
Tudjuk, hogy földi létünk nem habostorta, nem is mindennapos pezsgő-kaviár, hanem küzdelem.
Az a lélek pedig, amelyik nem küzd, megbetegszik, elsatnyul, életképtelenné válik, mert szem elől tévesztette a nagy CÉLT.

A bűn definíciója ez: céltévesztés.Amikor elhomályosul a cél szemeink előtt, Isten jelenletében kapunk új erőt és inspirációt - de határozott kitartással, ha kell, elszenvedve igazságtalanságokat, haladnunk kell hűségben tovább.

Kitartással.

Aki kételkedik Isten igazságosságában, az ne remélje, hogy bármilyen mennyei segítséget kirendel mellé a mindenség Atyja és Teremtője. Akit a világ elvakított és a szél dobál ide-oda, akinek létformája a flörtölés idelent mindennel és mindenkivel, az miért gondolja, hogy valaha is segítséget kaphat odafentről??

 

vihar2.jpg

Hűség.
Sziklaszilárd meggyőződés.
A világ elhagy és kinevet, de Isten örök szövetséget kötött az emberrel - és örökké hűséges.

Hit.
Ő nem hagy el.

A hűségesek felismerik Isten keze nyomát, szeretik az Ő vezetését, tudják, ki az ellenség és ki a barát. Hűségben lépnek és cselekszenek, előbb csak leutánozzák Istent az Ő hűséges cselekedeteiben, majd maguk is a hűség mintaképeivé válnak.

Egy eltorzult, pénz-, hírnév- és szépségközpontú világban eleve nincs meg az az érték, amely örök, s amelyre alapoznunk lehet.
Egy hűtlenül hideg-rideg világban csupán a pillanatnyi öröm számít.
Ami tegnap megvolt, ma darabokra törik vagy köddé válik. A tegnapi érdekkapcsolat mára semmivé lesz, s az Istennel flörtölő ember két kipárnázott fotel közül esik a verembe...

De nem így az Istent önmagáért szeretők...!
Mert Istent önmagáért lehet szeretni. Ezt az érdekekre épült babiloni rendszerek soha nem tudják felfogni, mert eltompult az ítélőképességük.
De hogyan is ítélhetne tisztán bárki, aki nem él Isten Igéjének erejében, az Ő igazságosságának kinyilatkoztatott ismeretében??
Mert veszélyes dolog ellenségnek látnunk azt a személyt, aki valójában a barátunk, ugyanakkor pedig az ördöggel cimborálnunk...!
Egy beteg világban beteg az, aki nem lát az orránál tovább és évtizedek után sem képes felfogni, ki is az igazi ellensége.
Torz társadalmi értékek születnek az istennélküliségben.
Bálványok, szent tehenek és álszent celebek mondják meg, mit kell tenned, mennyit kell enned...Délibábkultúrájuk velük együtt hanyatlik sírjukba, ám a világ gazdagabb lesz nélkülük.

Isten Beszéde biztos talaj.
Az életünk kősziklája.

Aki valaha is fontosnak tartotta az igazi értékeket, a hazug celebkultúrától megfertőződve ostorozza azokat, akiket egykor szeretett??! Hogy történhetett ez meg!?
Vajon kapnak-e még esélyt az ébredésre? Vagy elvesznek végleg?

 

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1t%C3%A9+7&version=ERV-HU 

vihar3.png

https://www.biblegateway.com

 

 

A mappában található képek előnézete Berlusconi 1000 arca